Biblioteca online

09:50

Astăzi, 2 aprilie, sărbătorim Ziua Internațională a Cărţii pentru Copii și Tineret. În 1967 UNESCO a stabilit că ziua de naștere a scriitorului danez Hans Christian Andersen să fie sărbătorită pe plan internațional ca Ziua Internațională a Cărţii pentru Copii și Tineret.

Biblioteca Licelui Teoretic Doroțcaia, împreună cu grupul de elevi de la cercul Mass-media și grupul de inițiativă a bibliotecii, au organizat o activitate online cu tema „Importanța cărții pentru copii și tineret”. Elevii au fost foarte receptivi și au prezentat lucrări  power-point, au povestit despre cartea lor preferată și au discutat despre importanța lecturii, unde a fost subliniat și rolul cărții care este un punct important în dezvoltarea intelectuală și spirituală a copilului.

De asemenea, a fost organizată o expoziție de carte, iar elevii claselor primare și gimnaziale, la lecțiile de Educație plastică, sub egida profesoarei Olga Bodareva, au realizat postere și desene la tema dată.

Grație acestei activități elevii au înțeles cât de important este să citești cărți bune de la o vârstă fragedă, iar dragostea de carte și lectură  este mereu în vogă.