Open Fun Football School

11:38

În perioada 5-10 septembrie, profesorii Liceului Teoretic Doroțcaia a fost implicați  în proiectul  Open Fun Football School. Astfel, pe terenurile sportive din s. Coșnița și s. Doroțcaia 200 de copii din localitățile menționate au fost încadrați în diferite activități. Copiii s-au bucurat de mai multe jocuri distractive care erau îndreptate pentru consolidarea eforturilor de promovare a spiritului de echipă, a dragostei de sport (fotbal), pentru socializarea copiilor delicvenți și apropierea acestora de comunitate. Totodată în cadrul activităților au fost aplicate și direcțiile programului special Sport – Școală – Poliție.

Acest proiect a fost realizat pe teritoriul raionului Dubăsari grație partenerilor și anume: Primăria s. Coșnița, Primăria s. Doroțcaia, LT Ion Creangă s. Coșnița, LT Doroțcaia, Inspectoratul de Poliție Dubăsari, Școala sportivă raională Dubăsari și sigur un deosebit mulțumesc agenților economici BMO Grup și Gospodăria Țărănească „Baca Ruslan” care au venit cu o susținere financiară pentru realizarea proiectului dat.

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în țară noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca și FMF din anul 2006, de asemenea fiind susținut de Guvernul Suediei. Obiectivul general al proiectului este contribuirea la promovarea relațiilor inter și intracomunitare și a inițiativelor ascendente ale societății civile care contribuie la coexistența pașnică, incluziunea socială, egalitatea de gen, protecția copilului, buna guvernare, valorile democratice și drepturile omului.

Toate aceste  zile copiii s-au distrat de minune, au fost foarte activi și prietenoși. Fiecărui copil i s-a oferit câte o sticluță cu apă , câte un tricou și chipiu. În ultima zi toți copiii au primit mici cadouri: dulciuri și diplome.

Aducem sincere mulțumiri domnului Grigoriev Sergiu, Președinte al asociației raionale de fotbal Dubăsari pentru promovarea și susținerea modului sănătos de viață al tinerilor.