La 10 aprilie în LT Doroțcaia s-a desfășurat seminarul teoretico – practic cu participarea profesoarelor de limba străină. Seminarul a demarat cu tema: ,,Evaluarea şcolară – tendinţe de modernizare pentru asigurarea succesului elevului în cadrul orelor de limba străină” este una actuală. Eficienţa seminarului s-a făcut văzută în activităţile planificate în desfăşurătorul zilei. Astfel au fost organizate trei ore publice:
1. În clasa a XI-a „U” cu tema: „Le transport vert”, prof. de limba franceză Berzan Galina;
2. în clasa a X-a „U” cu tema: „Language – the Treasure of a Nation. Where Do Languages Come From?”, prof. de limba engleză Gogoi-Benga Viorica;
3. în clasa a VII-a „B” cu tema: „The Art of Small Steps” prof. de limba engleză Constantinov-Postolachi Natalia.
Conform agendei, în cadrul seminarului a fost organizată o activitate extracurriculară cu genericul: „Welcome to the Kingdom of Fairy Tales” „Bienvenus dans le royaume des contes” la care au participat elevii din liceu şi au fost dirijaţi de către profesoarele de limba străină: Nedzelischii Natalia, Constantinov-Postolachi Natalia, Berzan Galina, Gogoi-Benga Viorica. Activitatea extracurriculară prezentată a scos în evidenţă nu doar competenţele elevilor la nivel lingvistic, de comunicare, interpretare la memorie a textelor într-o limbă străină, ci şi abilităţi de a juca corect roluri de personaje din poveşti. Fiecare elev s-a regăsit în roluri de actori teatrali şi s-au ascuns după masca personajelor jucate cu un înalt succes.
Seminarul a continuat cu activităţi de analiză şi sugestii prezentate asupra orelor, activităţii asistate, propuneri și sugestii şi bineînţeles activitatea s-a încheiat cu o rundă de întrebări și răspunsuri care au fost moderate de către Tolstenco Violeta, șefa Secției politici educaționale.
Doamnele profesoare: Nedzelischii Natalia, Constantinov-Postolachi Natalia, Berzan Galina, Gogoi-Benga Viorica au demonstrat, în timp scurt, înaltă atitudine, responsabilitate, profesionalism didactic. Toate lecţiile şi activitatea extracurriculară au fost înalt apreciate deoarece s-au axat pe elementele de predare în cheia premiselor inovatorii eficiente. Lecţiile au fost axate în baza premiselor structurale ERRE, astfel fiind respectate etapele lecţiilor, dar şi dozarea timpului pentru fiecare etapă şi sarcină de învăţare. În acest mod au fost atinse obiectivele vizate în proiectările didactice.