Citim împreună

10:05

Pe data de 28 ianuarie, în LT Doroțcaia a avut loc Școala Părinților cu subiectul: „Plăcerea lecturii”, organizată de comisia „Limbă și comunicare”.

În cadrul ședinței online au fost identificate cauzele numărului în descreștere a cititorilor și diferite strategii/tehnici de motivare spre lectură.

La capitolul „Cartea care m-a marcat”, părinții au povestit, impresionant, despre cărțile pe care le păstrează și acum în suflet, apoi au dedus beneficiile lecturii, pornind de la afirmația lui Fernando Savater: „Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța.”

Sfaturile de la capitolul „Cum îți alegi o carte?” au fost  ascultate cu atenție. Participanții la ședință au povestit despre modul în care aleg ei o carte pentru sine sau pentru copil.

Împreună cu bibliotecara au fost realizate călătorii imaginare în bibliotecile vestite din lume și în biblioteca liceului. A fost prezentată informația despre fondul de cărți și donațiile primite, precum și despre activitățile extrașcolare realizate, în cadrul cărora s-au folosit expoziții de cărți sau care au avut loc în bibliotecă.

Vă îndemnăm să culegeți din cărți bunătate și înțelepciune. Lectură plăcută tuturor!!!